Translate

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ




Του ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΡΤΣΙΟΥ
booksonthesites.blogspot.com

Αν ήταν δυνατόν να «φορτωθούν» ταυτόχρονα στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας όλα τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, τότε το «click of death» του δίσκου θα ήταν εγγυημένο χωρίς καμία δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων. Ο καθημερινός καταιγισμός των σκανδάλων και των αποκαλύψεων σπρώχνει τα παλαιότερα στο πάτο του πηγαδιού της διαφθοράς και τα τρωκτικά συνεχίζουν εκεί αθέατα το έργο τους εις υγείαν των κορόιδων. Κατακαημένη δημοκρατία, κατάντησες κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επαίσχυντων.
«Ο όλος σχεδιασμός απέβλεπε στο να παρουσιαστεί η εγκληματική τους δράση ως δανεισμός επιχειρήσεων, που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν τα δάνεια τους και προσέφευγαν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Όποιος ετοιμαζόταν να πάρει ένα «δάνειο», η πρώτη του φροντίδα, λίγο πριν, ήταν να κρύψει την περιουσία του μέσω ενός λαβυρίνθου από off shore».
Από την παρουσίαση των πεπραγμένων του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προέδρου της Αρχής κατά της νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος Π. Νικολούδη προέκυψε ότι το στρίβειν μερίδας των επιχειρηματιών δια του άρθρου 99 είχε λάβει και σουρεαλιστικές διαστάσεις. Ορισμένοι «τραπεζίτες» έπαιρναν δάνεια από τις τράπεζές τους και πτώχευαν τις επιχειρήσεις! Χιλιάδες πολίτες στην ανεργία, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς τη δυνατότητα να πάρουν το επίδομα ανεργίας.
Δισεκατομμύρια ευρώ – όσα έχουν εντοπιστεί – έχουν τσεπώσει, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, οι επιτήδειοι από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ με τη συνεργασία των ελεγκτών φυλάκων, που αντί να φυλάνε Θερμοπύλες, τις …έτρωγαν. Αλλά μήπως δεν είναι η ίδια η πολιτεία που θεσμοθέτησε τον τρόπο είσπραξης των φορολογικών εσόδων, που νομοθέτησε τις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, που επιτρέπει τη σύσταση και λειτουργία Μ.Κ.Ο. και off shore εταιριών, που έχει διαμορφώσει ένα τερατώδες πολύπλοκο διοικητικό και οικονομικό σύστημα, στο οποίο κινούνται μόνο «νομικά επιτελεία και άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και πού το πάνε»;